Felkészülési tornát nyert csapatunk Hong-Kongban

A 2017-es PL Asia Trophy-t sikerült a csapatnak begyűjtenie!

Korábban már szerepelt csapatunk a PL Asia Trophy döntőjében viszont akkor nem jártunk sikerrel. 2007-ben a Portsmouth csapata hódította el a trófeát.

Idén ismét adódott a lehetőség, melyhez az elődöntőben a Crystal Palace gárdáját kellett a Klopp alakulatnak legyőznie majd a döntőben a Leicester City várt a srácokra.

Természetesen a mérkőzésekre rányomta a bélyegét, hogy felkészülésről van szó mégis csak és nem volt egyik csapatnál sem teljes gőz, valamint még az első csapat nem játszott együtt felkészülési meccset a nyár folyamán, bár már közelítünk hozzá.

A Palace-t 2-0-ra vertük meg Salonke és Origi góljaival, döntőben pedig Coutinho zseniális emeléséből Salah egyenlített majd az első félidő végén Cou hatalmas góljával beállította a 2-1-es végeredményt.

A két mérkőzés alatt próbáltam minél több játékosunkat megfigyelni, hogy még is mire számíthatunk a szezonban, de félgőznél még ez is nehéz így csak a fiatalokra és az újakra koncentráltam inkább.
Az már most jól látszik, hogy Cou és Salah párosától sokat várhatunk, mert már most elég jól érzik egymást a pályán.

Alexander-Arnold teljesítményével személy szerint meg voltam elégedve. Fiatalsága ellenére elég jól mozgott elől is és bátran felmerte vállalni a párharcokat az ellenfél tizenhatosánál majd jó passzal / beadással fejezte be felfutásait. Emellett a saját védelmi harmadunkban is elég jól mozgott.

Woodburn már a korábbi felkészülési meccseken is mély nyomot hagyott bennem és most főként a Palace elleni ténykedése tetszett. Aktív, bátor és még ügyes is a labdával.

Ryan Kent játéka is szimpatikus. Jó elfutások a szélen bátor párharcok jó beadások. Remélem láthatjuk majd sűrábben.

Grujic. Jól mozog, jól fejel és bátran lő messziről. Ezen tulajdonságra úgy érzem elég nagy szükségünk van, mikor betömörülő védelem ellen játszunk. No és persze amellett, hogy bátran lő, még jól is.

Salonke is meglőtte első gólját, nagyon ígéretesnek tűnik, de még szoknia kell a csapatot.

Viszont nem csak jó pillanatok voltak. Sajnos voltak olyan momentumok is, amik miatt már tavaly is sokat rémálmodtam. A védelem az továbbra is képes olyan megmozdulásokra, hogy az ember bele borzong ha látja. Kariust még mindig nem tartom alkalmasnak és Liverpool szintű játékosnak. Ezt nekem bizonyította ismét a döntőben. A kapott gól ugyan nem írható a számlájára, de voltak olyan hibái / megmozdulásai, ami ezen a szinten számomra elfogadhatatlan.

A bizonytalan kapus után a bizonytalan védelem sem a legjobb ómen. Az előző szezonban megtapasztalt botlásokra lehet majd számítani most is. Sürgősen szükség lenne a hátsó alakzat frissítésére és nem biztos, hogy Keitára kellene időt, energiát és pénz pocsékolni, mikor a középpályánk már elég masszívnak és rotálhatónak tűnik.

Origi játéka szintén nagy csalódás volt számomra. Szinte észre sem lehetett venni a pályán. Rossz passzok tömkelege és a helyezkedés sem ment a legjobban. A Palace ellen szép passzt adott Salanke gólja előtt és lőtt egy gólt, mely előtt a védőről lepattant labda a lábához gurult és csak be kellett pofoznia. Tőle mindenképp többet várnék, mivel már megmutatta, hogy többre képes. Lehet el kellene gondolkozni rajta, hogy a következő szezonra kölcsön adjuk.

Mindent összevetve a jelen kerettel még mindig nem reális cél a bajnokság megnyerése. Mindamellett arra jó, hogy a Top4-be stabilak legyünk és mondjuk egy BL nyolcad döntőt el lehet érni. No, de ehhez persze szükség van arra is, amit Wijnaldum nyilatkozott, hogy "meg kell tanulnunk nyerni, mint a Chelseanek. Nem csak szép játékkal lehet meccseket nyerni."

Bízom benne, hogy az átigazolási szezon még számunkra nem csengett le és tudunk még erősödni.

Nem lesz rossz idényünk most sem, de nem szabad túl vizionálni sem az esélyeinket.

Kommentek
  1. Én