Egy félidő Liverpool, egy félidő Deadpool...

A csapat lejátszotta idei második felkészülési mérkőzését ezúttal a Wigan vendége ként.

Nos hol is kezdjem?

Két teljesen más színvonalú félidő, két teljesen más csapat és teljesítmény.
Az első félidőben kiálló csapatunk hozta az elvárhatót... minden téren... kezdődött egy pontrúgás utáni zavarodás után bekapott góllal emellett viszont a mezőnyfölény és a támadások megvoltak.

Az látszott, hogy a srácok nem voltak feszültek az eredmény miatt ez főként Firmino könnyelműségein mutatkozott meg. Akiket viszont ki lehet emelni mindenképp Ők a következők:
Woodburn, Alexander-Arnold és Coutinho no és persze az első gólját szerző Salah.

A két fiatalunk meglehetősen harcosak és emellett nemegyszer technikásan bátran vállalták fel a párharcokat, csak így tovább srácok.
Cou szemében imádom látni az elszántságot és most is Ő volt az, aki a vállára vette a csapatot, a félidő utolsó percében szerzett gól is az Ő harcosságának érdeme.
Salahnak voltak jó megmozdulásai, passzai majd Firmino önzetlenségéből egy debütáló gólja, viszont még a csapattal össze kell érni, eddig erre még kevés ideje volt.

Akiktől mindenképpen többet vártam volna:
Wijnaldum, Lallana, Firmino és még talán Flanagant is ide sorolnám.

Ők sajnos mind a négyen elmaradtak önmagukhoz képest is.

No, de jött a második félidő az új csapattal. Stuval, Origivel, Salonkevel és Grujiccsal, Hendoval, Chirivellával, Gomezzel, Stewarttal, Milnerrel, Lovrennel és Kariusszal.

Ez az a csapat, melyet valószínűleg soha nem szeretnék így egyben látni. Nem volt elképzelés, nem tudtak nyomást gyakorolni, számlálhatatlan pontatlan passz, nem voltak egyéni kimagasló teljesítmények, Karius még mindig labda biztos, ja nem... ha azt mondom, hogy unalmas és élvezhetetlen ez még sajnos dicséretnek is elmenne a mutatott játék alapján.

Ha valakit mégis ki kellene emelnem, akkor Ő az első meccsen is gólt szerző Chirivella lenne. Tőle láttam a legtöbb hasznos mozgást és passzt a második félidőben.

Nyilván az eső is nehezítette a srácok helyzetét és nem vélemény nyilvánítás volt az időjárás részéről, de ez egy ilyen szintű csapatnak nem lehet kifogás.

Ezek után most már kíváncsi lennék a jövőbeni első csapat mit mutat együtt a pályán, mert sajnos az eddig látottak eléggé elszomorítóak.

Klopponak még van dolga bőven, de még mindig csak a tavalyi hibákat kellene kiküszöbölni csak, hogy néhányat említsek:

-Pontrúgások: védekezés
-Pontrúgások: támadás
-Felállt védelem elleni tehetetlen tili-tolizás
-Több távoli lövésre van szükség
-Nincs igazi irányítónk, pedig hatalmas szükség lenne rá
-Stabil védelem építése, esetleg új játékosok igazolásával
-Gegen pressingen kívül más taktikát is ki lehet találni

Szóval van min dolgozni, ha valamit az új szezonban elakarunk érni, akkor az én meglátásom szerint ezekkel a pontokkal komolyan kell foglalkozni.

Idő van még bőven, bízom benne, hogy boldoggá fognak minket tenni a srácok a jövőben!

Gyerünk Vörösök!

 

 

Kommentek
  1. Én